Caducitat de sessió
La teva sessió està a punt de caducar. Per mantenir la sessió activa, fes clic al botó Acceptar.

 

Són notícia

Dia de la Internet SeguraVeure entrada
Dia de la Internet Segura

En els últims dotze mesos, 431 milions de persones de 24 estats han sofert algun tipus d'atac de l'anomenat cibercrim, que s'entén com la delinqüència perpetrada a través de sistemes informàtics o d'Internet. Els atacs informàtics han provocat, en el darrer any, pèrdues de 83.000 milions d'euros en cost directe i de 199.000 milions d'euros en temps dedicat a la resposta a aquests atacs. El resultat total és de 289.000 milions d'euros en pèrdues econòmiques i més d'un milió de víctimes adultes al dia, una xifra que a Catalunya equival a prop de 150 víctimes cada hora. Els intents de contagi amb codi maligne (malware), els intents d'accés als comptes personals dels usuaris de xarxes socials i les estafes a través d'Internet són els atacs que es registren més freqüentment, no tan sols en ordinadors sinó, cada vegada més, en dispositius mòbils com telèfons, PDAs, etc.

La seguretat TIC a les empreses catalanes, en xifres:

Un dels reptes de les empreses, ara per ara, serà assumir certes mesures per garantir la continuïtat dels negocis.

57%: empreses que no tenen una norma de seguretat informàtica que reculli les diferents pràctiques de seguretat. 11,4%: empreses que no requereixen identificació amb usuari i contrasenya per accedir als seus sistemes d'informació.

84%: empreses que guarden informació confidencial en els sistemes d'informació. El 54% d'aquestes, no classifiquen aquesta informació per nivells de confidencialitat.

61,4%: empreses que reconeixen que la col·laboració interpersonal i entre empreses és un aspecte important del model de negoci. 59,3% empreses que no controlen l'ús de la missatgeria instantània, videoconferències, compartició de documents, etc…

52%: empreses que no han passat mai una auditoria de seguretat per detectar mancances i definir plans de millora.

Més informació.Etiquetes