Caducitat de sessió
La teva sessió està a punt de caducar. Per mantenir la sessió activa, fes clic al botó Acceptar.

 

Seminaris

Seminari: Computació quàntica: Dels bits als qubitsVeure entrada
Seminari: Computació quàntica: Dels bits als qubits

David_Arcos_2016.jpgEn aquesta xerrada, David Arcos Gutiérrez (https://es.linkedin.com/in/david-arcos-gutierrez-b220855a) presentarà les tres disciplines següents: la física, la computació i la criptografia quàntiques. Pel que fa a la física quàntica, en farà una breu introducció tot explicant els postulats de la mecànica quàntica i alguns exemples d'experiments que en demostren la validesa. Quant a la computació quàntica, n'explicarà els conceptes bàsics (fent un paral•lelisme amb la computació clàssica) per poder presentar els algorismes de Shor i Grover, que són els algorismes més destacats d'aquesta àrea. Finalment, en relació amb la criptografia quàntica, comentarà l'estratègia en què es basen els protocols d'aquest tipus de criptografia.

David Arcos és enginyer superior en telecomunicacions i en electrònica (UPC, 2013 i 2014). Estudia matemàtiques a la UB (menció en física) i també cursa màsters en desenvolupament mòbil a la UOC. Tan bon punt va entrar en contacte amb el món quàntic, va sentir la necessitat d'ampliar la seva formació en aquest àmbit i des de llavors no se n'ha desvinculat. Actualment, combina la feina com a desenvolupador d'aplicacions per a dispositius mòbils amb la tasca de cap de l'àrea de formació del think tank barcelonaqbit (www.barcelonaqbit.com). És membre de la Societat Catalana de Física (filial de l'Institut d'Estudis Catalans).

La sessió tindrà lloc el proper dijous 28 d'abril a les 19.00h a la Sala d'Actes de la FIB (Campus Nord UPC-Edifici B6, C/Jordi Girona, 1-3. Barcelona). És gratuït i obert a tothom però les places són limitades i cal registrar-s'hi. Els socis poden portar un acompanyant i tindran preferència en l'assignació de places.

Registre Socis

Registre No SocisEtiquetes