Caducitat de sessió
La teva sessió està a punt de caducar. Per mantenir la sessió activa, fes clic al botó Acceptar.

 

Són notícia

Novembre 2011


Entrades del mes (Novembre 2011)
La seguretat com a eix de les TIC

No és nou afirmar que vivim plenament immersos en la era del 2.0, de la mobilitat i del "social media". Som capaços d'accedir a tot tipus d'informació i serveis mitjançant dispositius inalàmbrics i en permanent connexió amb el nostre entorn, contactes i xarxes.

Aquesta realitat ha vist a més com s'han anat afegint serveis cada cop més personals i crítics (serveis de banca online, correu electrónic, xarxes socials, serveis de comunicació instantànea) i la complexitat de la infraestructura de les xarxes de comunicacions ha anat en augment. Però, algú s'ha plantejat si l'ús d'aquestes tecnologies és realment segur? Som capaços de mantenir la nostra informació i actius amb un nivell de protecció equivalent al que fem servir en el nostre entorn físic? Tenim els ciutadans un nivell de coneixement adequat per a fer front als riscos actuals?

Veure l'entrada completa...

Etiquetes: Article
0 enllaços recomanats
0 comentaris


El Citilab, seu de l'Open Data Day Barcelona 2011

El Citilab serà la seu, el pròxim 3 de desembre, de la convocatòria catalana de l'Open Data Day, una iniciativa internacional que va sorgir l'any passat i que permet als assistents d'escriure aplicacions, alliberar dades, crear visualitzacions i publicar anàlisis utilitzant dades públiques obertes. La primera edició va aplegar més de 75 ciutats de tot el món en una trobada on van participar desenvolupadors, dissenyadors, bibliotecaris i altres professionals o usuaris relacionats amb el món de les dades obertes.

Aquest Hackathon, com es coneix aquest tipus de reunió, sorgeix també per tal de donar suport i encoratjar l'adopció de polítiques de dades obertes per part dels governs locals, regionals i nacionals de tot el món, una empenta que s'està convertint en camp de batalla després de casos com el de Wikileaks. La trobada a Catalunya la co-organitzen les empreses

Veure l'entrada completa...

Etiquetes: Events
0 enllaços recomanats
0 comentaris


Intel crearà un laboratori de desenvolupament de supercomputació a Barcelona

El laboratori, que s'anomenarà 'Intel and BSC Exascale Laboratory', s'instal·larà a Barcelona i donarà feina al menys a 12 persones.

La firma nord-americana Intel ha fet públic a través de la premsa la signatura d'un acord amb el Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC) amb l'objectiu de crear un laboratori a Barcelona per al desenvolupament de computació a exascala a nivells superiors al d'exaFLOP, la qual cosa ofereix una capacitat de càlcul unes 1.000 vegades superior en relació al sistema més potent que actualment es troba en ús.

Veure l'entrada completa...

Etiquetes: Article
0 enllaços recomanats
0 comentaris


Acte Acadèmic Promoció 2010-2011

El 24 de novembre de 2011 es va celebrar l'Acte Acadèmic 2011 on es van lliurar les acreditacions de tots els titulats de la FIB durant el curs 2010-2011.

La conferència d'enguany, que portava per títol "De la FIB a Hollywood", va anar a càrrec del titulat de la FIB Sergi Sagàs, Director de Recerca i Desenvolupament de l'empresa MEDIAPRO.


El president del Cercle FIBER, Albert Pallejà, va fer una presentació de la nostra associació per procedir a continuació al lliurament del Premi Cercle FIBER al millor Projecte de Final de Carrera, que va recaure en Sergio López Montolio, amb el projecte Definició i implementació de SecOLSR dirigit pel professor Manel Guerrero Zapata. Els finalistes d'aquest premi van ser, per ordre alfabètic: Óscar Argudo Medrano, Javier de San Pedro Martín, Jaume Ferrarons Llagostera, Matias Lizana García i David Ortiz Lópe

Veure l'entrada completa...

Etiquetes: Premis
0 enllaços recomanats
0 comentaris


La Generalitat privatitzarà el seu centre d'informàtica de l'Hospitalet

La Generalitat privatitzarà el seu Centre de Processament de Dades (CPD), ubicat en el polígon Pedrosa de l'Hospitalet, i el personal que el gestiona dins del pla que ha emprès la Conselleria d'Indústria, per reduir un 30% anual el gast en tecnologia de la informació i telecomunicacions. Fonts de la conselleria assenyalen que l'assumpció del centre i la subrogació del seu personal seran una de les condicions que hauran d'assumir les empreses que opten al concurs de telecomunicacions que ha posat en funcionament el Govern. Aquestes firmes hauran de comprar l'immoble, en el que la Generalitat ha invertit uns 40 milions d'euros, dels que 33 corresponen al pagament en el 2008 a Proinosa per la compra de l'edifici, que alberga la seu del Centre de Telecomunicacions de la Generalitat. Igualment hauran d'integrar la plantilla que hi treballa, més un centenar de persones. L'empresa que assumeixi el centre haurà de completar a m

Veure l'entrada completa...

Etiquetes: Article
0 enllaços recomanats
0 comentarisPàgina 1 de 6 [ 1 2 ] >