Accessibilitat

La plataforma e-Catalunya vol garantir l'accés universal als seus continguts i serveis i oferir una navegació satisfactòria a totes les persones que desitgin utilitzar-la.

És per això que en el seu desenvolupament s'ha tingut present la legislació vigent, que exigeix el compliment de les directrius proposades per la WAI (Web Accessibility Initiative) per facilitar l'accés a la informació de les persones amb disminucions físiques, sensorials o amb barreres tecnològiques.

Les directrius per a l'accessibilitat al contingut de pàgines web (WCAG 1.0) diferencien tres nivells de compliment. Actualment, la plataforma e-Catalunya compleix el nivell A, amb el qual es garanteixen les facilitats bàsiques necessàries perquè les persones amb disminució puguin accedir-hi, i s'està treballant per assolir el nivell AA, en què es preveu un conjunt de millores perquè tots els usuaris d'e-Catalunya en puguin fer ús sense problemes.

Icona certificador del correcte compliment d'XHTML 1.0 Transitional. Icona certificador del correcte compliment de CSS. Icona de conformitat amb el Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI.


Pautes d'accessibilitat

Les pautes d'accessibilitat que actualment segueix la plataforma són les següents:


Com navegar sense fer servir el ratolí?

Per a tots els usuaris que desitgin utilitzar la plataforma e-Catalunya amb el teclat, es recomana la inhabilitació de JAVA i de Javascript, de manera que es mostraran les eines dissenyades per millorar-ne l'accés amb aquest dispositiu.


Futur

L'objectiu de la plataforma és assolir el nivell WAI-AA, pel qual s'han d'acomplir tots els requisits de Prioritat 1 i Prioritat 2 especificats pel W3C. Amb el compliment d'aquest nivell d'accessibilitat, la plataforma inclourà també, entre d'altres, els següents avantatges: