Nelio Software: Candidat FiberEmprenedor

Esteu aquí

Nelio Software: Candidat FiberEmprenedor

Body: 

Nelio Software va ser creada a l’any 2013. Els seus fundadors, David Aguilera, Antonio Villegas y Ruth Raventós son Fibers i cadascún d’ells té actualment un terç de l’accionariat de l’empresa. Els tres són Enginyeers Informàtics per la FIB i Doctors per la UPC.

Nelio Software va ser creada a l’any 2013. Els seus fundadors, David Aguilera, Antonio Villegas y Ruth Raventós son Fibers i cadascún d’ells té actualment un terç de l’accionariat de l’empresa. Els tres són Enginyeers Informàtics per la FIB i Doctors per la UPC.

En David és el líder de l'anàlisi i disseny dels serveis de Nelio, així com el servei de suport als usuaris. L’Antonio està especialitzat en el disseny, desenvolupament i integració de serveis i aplicacions web en el núvol de Nelio (Google Cloud i AWS). I la Ruth és la CEO de Nelio, responsable de la gestió i màrketing del l’empresa.

Van començar treballant en un despatx de la incubadora de Barcelona Activa - Les Glòries i ara estan al Parc Tecnològic de Barcelona Activa.

Al fundar Nelio, un dels principal objectiu dels tres FIBers es que volien crear productes de software que fóssin software lliure. Per aquest motiu, entre altres idees que van considerar, finalment van decidir crear plugins de WordPress que ajudéssin als seus clients a millorar les seves webs i treure’n el màxim dels seus continguts. Per tal de que el negoci fos escalable, els plugins s’ofereixen en un model SaaS.

El primer producte que van treure al mercat el 2014 va ser Nelio A/B Testing. Aquest és un plugin que permet crear tests A/B y “heatmaps” en webs de WordPress per tal de millorar la seva conversió i entendre millor quins és el disseny que funciona millor entre els seus visitants.

El segon producte que van treure al mercat el 2017 va ser Nelio Content. Nelio Content incorpora un calendari editorial a l’editor de WordPress i permet programar amb antelació tots els missatges que es volen publicar a les xarxes socials, LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest i Instagram. Inclou un algoritme intel·ligent que, a partir dels continguts del blog, es capaç de generar automàticament aquells missatges que promocionaran millor els continguts del blog.

Els seus plugins s’ofereixen en diversos idiomes, inclosos català, castellà, anglès,

Amb una inquietud que va més enllà de la rendibilitat de l’empresa, hi publiquen dos articles per setmana en el seu blog, amb l’objectiu de donar suport i formar a usuaris en el mon de WordPress i del marketing digital i han donat cursos o tallers gratuïts sobre WordPress. De fet ara estan preparant un programa de formació amb col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

I adicionalment, hi participen de forma activa molt activa en la comunitat de software lliure de WordPress: formen part del comité organitzador de la WordCamp Barcelona i han fet ponències no sols a la WordCamp de Barcelona si no també a altres WordCamps arreu d’Espanya i a la WordCamp Europea de París. D’altra banda, també hi han contribuït en la traducció de plugins de tercers al català i en part del desenvolupament del Core de WordPress.

El seu objectiu és convertir-se en referents com a desenvolupadors de plugins de marketing de WordPress. I aconseguir que WordPress, com a plataforma de codi obert per a la creació de web, estigui més a l’abast de tothom.

Mèrits

Nelio Software ha aconseguit consolidarse com a referència de startup desenvolupadora de plugins de WordPress tal i com mostren les següents dades:

  • Amb 5 plugins desenvolupats i publicats als Directori de WordPress, hi ha més de 15.000 webs que tenen instal·lats els seus plugins.
  • Tenen acords de col·laboració i/o integració amb altres desenvolupadors de plugins com ara WPLift or WPML.
  • Han aconseguit ser escollits per presentar ponències en WordCamps tant nacionals com internacionals.
  • Han aconseguit tenir un mercat internacional, amb clients de més de 65 països diferents (el 60% del seu mercat actual són clients d’Estats Units).
  • El seu Blog, amb dues publicacions per setmana, ha aconseguit que hagi estat visitat per més de 700.000 usuaris diferents arribant a més de 1 mil·lió de visites. Actualment té més de 70.000 visites al mes.
  • Mencions de Nelio, l’equip i els seus productes altres blogs i diferents mitjans de comunicació. Entre d’altres, destacar la publicació de La Vanguardia els presenta com els Reis de WordPress: https://twitter.com/RuthRaventos/status/949942955304996864