El "Digital Twin" i la gestió de la dualitat digital a les empreses de producte

Esteu aquí

13

Febrer

El "Digital Twin" i la gestió de la dualitat digital a les empreses de producte

El seminari tindrà lloc el proper dijous 13 de febrer a les 19.00 h, a la Sala d'Actes Manuel Martí Recober de la Facultat d'Informàtica de Barcelona (edifici B6 del Campus Nord UPC, planta baixa) i tindrà una durada aproximada d'1h30min.

El "digital twin" o bessó digital és la doble representació digital, que uneix la dualitat del disseny i l'operació, en productes o instal·lacions industrials i que s'ha de gestionar com un tot, des de la perspectiva empresarial i dels seus sistemes d'informació. Per això, el "digital twin" busca:

  • Correlacionar allò modelitzat, mitjançant el disseny i la seva simulació, amb allò sintetitzat, mitjançant l'adquisició de dades amb la IoT i processat analític amb Machine Learning.
  • Facilitar l'adopció del "digital thread", com a repositori general de totes les evidències digitalitzades, sobre un producte o procés.
  • Adoptar un perfil d'enginyeria de sistemes per abordar enfocaments platamòrfics de l'organització en la seva “digital transformation”.

Durant la sessió tindràs l’oportunitat de saber com les empreses industrials ho estan aplicant per a:

  • Definir un comportament holònic de l'organització.
  • Combinar els SI de l'àmbit administratiu amb els de l'operacional.
  • Abordar la servicialització dels seus models de servei i de negoci.

 

El ponent 

Carlos Cosials és Enginyer Informàtic per la FIB-UPC. Als primers anys d'exercici va aplicar el DMU (Digital MockUp) al Centre Tècnic de SEAT. Després, a T-Systems, va realitzar tasques de Consultoria de processos en l'àmbit de logística i va finalitzar com Innovation & Portfolio Manager. Posteriorment va fer incursió en l'àmbit start-up fundant Fantastiq Transmedia, aplicant ludificació i mobile a l'àmbit turístic. Des de 2015 lidera la unitat d’indústria 4.0 a Integral Innovation Experts, que compagina amb la docència a la UIC Barcelona, dirigint el màster executiu en Big Data Science i col·laborant amb l'Elisava (UPF), UOC, UPC, EIC, ACC1Ó en la divulgació de la IoT i el Digital Twin.

Inscripcions

Les places són limitades i cal registrar-s’hi. Els socis poden portar un acompanyant i tindran preferència en l'assignació de places.

SOCIS (fa falta fer login)

NO SOCIS