Les dues alternatives: AGILE OR DIE

Esteu aquí

06

Juny

Les dues alternatives: AGILE OR DIE

Les dues alternatives: AGILE OR DIE....

Serà perquè està de moda, o serà perquè realment es comencen a evidenciar en el nostre país les avantatges de les metodologies Àgils, però el cert és que cada cop són més les empreses i equips que les posen en pràctica.

No es tracta d'utilitzar post-its en lloc de diagrames de Gantt, ni de treballar en parelles, es tracta d'un canvi enormement profund que arriba a la mateixa ànima de l'organització.

Les metodologies àgils són un plantejament pragmàtic i simple a primera vista però sobre el terreny és enormement complicat, ja que el seu èxit rau en el compromís i motivació interna de les persones.

En aquest seminari intentarem fer una foto de 360º a las metodologies Àgils evidenciant les bases que les posicionen en primera línia de la gestió de projectes i serveis, tant de l'àrea TIC com de molts altres sectors professionals.

Abordarem els següents punts de forma amena i tan participativa como necessiteu:

  • Orientació al Valor: Què són i quin Valor aporten (30')
  • Principals Frameworks àgils: SCRUM, KANBAN, LEAN STARTUP (30')
  • Grans Preguntes: Genial! però el que jo necessito és … (30')

La sessió anirà a càrrec de dos dels assessors externs de l'inLab FIB i membres actius de la comunitat Agile Barcelona. Actualment treballen amb l'inLab FIB en el projecte #Prometheus per a l'adopció interna de les metodologies àgils i amb un clar objectiu d'assolir l'excel·lència dels seus equips i productes:

MARC FLORIT (@CramTirolf)
Marc Florit.pngEnginyer en Telecomunicacions de formació, Gestor de Projectes i Serveis informàtics de professió i Facilitador de vocació. Va iniciar el seu camí professional creant la seva pròpia empresa al 1997 per donar servei d'accés a Internet a particulars i pimes de Barcelona. A l'any 2000 va començar a col•laborar amb una consultora en la que va aconseguir formar part, al llarg de 12 anys, de gairebé tots els departaments i rols productius, finalitzant aquesta etapa com a responsable de projectes i gerent de comptes. Tot això li va oferir una enorme experiència analitzant la manera en què les persones treballen per aconseguir els objectius demanats.

Al 2010 descobrí les metodologies àgils i des de llavors col•labora en la seva difusió a través de comunitats com Agile Barcelona.

A principis de 2012 va crear WynWin i des de llavors col•labora amb professionals i empreses amb l'objectiu d'optimitzar els seus processos operatius i de negoci fonamentant la seva aproximació mitjançant l'aplicació de metodologies i tècniques àgils i posant en valor el talent dels equips de treball i la qualitat dels seus productes i serveis.

JORDI PRADEL (@Agile_Jordi)
Jordi Pradel.pngDesenvolupador àgil de software i soci fundador d'Agilogy, empresa dedicada al desenvolupament àgil de productes i serveis, que va néixer el 2005 amb la vocació d'aplicar els principis i valors del desenvolupament àgil de software. A Agilogy ha treballat en nombrosos projectes en entorns web, ajudant a definir arquitectures software, desenvolupant aplicacions web i implementant serveis en arquitectures SOA per a solucionar requisits complexes de rendiment i de negoci. Com a desenvolupador s'ha especialitzat en la programació funcional per a la plataforma Java i, especialment, en Scala.

Combina la seva activitat com a desenvolupador amb la docència a la FIB, on va cursar la seva enginyeria informàtica i on ara imparteix assignatures de disseny de software web usant metodologies àgils.

El seminari serà el pròxim dijous 6 de juny a les 19h en la Sala d'Actes de la FIB (Campus Nord-Edifici B6). És gratuït i està obert per a tothom, les places estan limitades i cal registrar-s'hi. Els socis poden portar un acompanyant i tindran preferència en l'assignació de places.

 

Inscripcions socis i acompanyants (requereix fer login)

Inscripció no socis