Amalfi Analytics: Candidat a FiberEmprenedor

Esteu aquí

Amalfi Analytics: Candidat a FiberEmprenedor

Body: 

Amalfi neix amb la missió d'ajudar a fer els sistemes de salut més eficients, sostenibles i equitatius. Vol canviar, usant les dades que els sistemes ja tenen, la manera com es gestionen els recursos sanitaris, que sempre són insuficients, millorant al mateix temps l'atenció que reben els pacients.

Amalfi crea plataformes d'anàlisi de dades que incorporen algoritmes d'Intel·ligència Artificial de darrera generació. Ajuden els responsables d'hospitals, centres de salut, i territoris a posar els recursos allà on tenen efecte màxim. Aborden problemes molt del dia a dia però de gran impacte en pacients i recursos, com ara: Els temps d'espera a urgències; les hospitalitzacions innecessàries; la gestió de la malaltia crònica, que genera una enorme part de la despesa; la sobre o inframedicació de la gent gran;  i l'absentisme i precarietat contractual del personal sanitari.

Com?

Les plataformes d’Amalfi estan fortament basades en recerca algorísmica del grup de recerca LARCA de la FIB.

L’adopció de la IA en el sector salut és molt complexa. Per això, a banda d'aportar la darrera ciència de dades, Amalfi ha treballat molt en la seva tecnologia perquè sigui fàcil portar-la als hospitals. Amalfi vol arribar a tota la ciutadania, i per això vol entrar a tots els hospitals, no sols als grans i intensius en recerca, sinó també als mitjans i petits.

I ara?

Amalfi ha validat o implantat els seus productes en més de 10 hospitals i centres de salut catalans, entre ells els hospitals de Sant Pau, Vall d’Hebron, del Mar, Figueres i Manresa. Està tancant els primers clients a  Espanya, França i Llatinoamèrica.

Amalfi ha definit un model d’impacte en el sistema de salut, que té dues vessants. Una, estalvis; per exemple, s’estima que un hospital mitjà podria estalviar 1-3M€ / any si fes servir tots els productes d’Amalfi. L’altra, qualitat de vida del pacient: reducció de complicacions i infeccions hospitalàries, mortalitat, i accidents i errors mèdics.

Qui?

Amalfi Analytics es funda el 2017 com a “spin-off” de la UPC. L’equip fundador són la Julianna Ribera (COO), metgessa que aporta el coneixement clínic, i en Ricard Gavaldà (CEO) i en Martí Zamora (CTO) que aporten el coneixement científic i tecnològic. 

  • En Ricard és llicenciat en informàtica per la FIB (1987) i doctor en informàtica per la UPC (1992). Ha estat professor de la FIB des de 1989, en més de 20 assignatures diferents, i és catedràtic al Departament de Ciències de la Computació des de 2008. El març de 2020, una setmana abans del confinament, fa el salt i passa a dedicar-se 100% a Amalfi amb una excedència professional de la UPC.
  • En Martí és enginyer informàtic (2015) i màster en informàtica (2017), ambdós per la FIB.

De l’equip actual d’Amalfi, 10 persones en total, dues persones més han passat per les aules de la FIB. Els FIBers de l’equip tenen un 35,5% de les participacions de l’empresa. La UPC també n’és sòcia.

web d'Amallfi Analytics