Barcelona Digital Talent vol posicionar Barcelona com a hub de talent digital

Esteu aquí

Barcelona Digital Talent vol posicionar Barcelona com a hub de talent digital

Body: 

Es tracta d'una iniciativa públic-privada que busca crear i retenir professionals amb competències digitals a Barcelona i captar talent internacional.

Barcelona Digital Talent, la iniciativa per posicionar la ciutat de Barcelona com a pol de talent digital, arrenca. Aquesta nova proposta pretén captar i retenir professionals digitals d'àmbit local i internacional per donar resposta a la manca de talent digital a la ciutat i a l'increment de negocis de base tecnològica que demanden perfils amb competències digitals.

Aquesta aliança, formada tant per institucions públiques com privades, compte, entre els seus socis fundadors, amb Mobile World Capital Barcelona, Cercle Tecnològic de Catalunya, Barcelona Tech City, 22 @ Network, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona. La proposta arrenca també amb el suport i la col·laboració de GSMA. Es tracta de la primera aliança publicoprivada en Barcelona per generar més i millor talent digital que treballarà de forma coordinada, amb una estratègia comuna i optimitzant esforços.

El programa de Barcelona Digital Talent s'enfocarà en quatre àmbits d'actuació que consistiran en: desenvolupar les capacitats del talent no digital per transformar-lo en talent digital, captar professionals internacionals, fomentar l'adaptació dels programes formatius existents en base a les competències digitals que demana el mercat, i potenciar l'interès i la formació digital de les noves generacions. Amb tota aquesta activitat, Barcelona Digital Talent aspira a reduir la bretxa que actualment separa la demanda de professionals digitals dels perfils disponibles a la ciutat de Barcelona.

Font: FIB, Facultat d'Informàtica de Barcelona