Les Mencions de la Festibity

Esteu aquí

Les Mencions de la Festibity

Body: 

Any rere any, la FIB i la seva associació d’antics alumnes, FIB Alumni, saben com n’és d’important reconèixer la tasca de les persones i empreses que s’hagin distingit en l’àmbit de les tecnologies de la informació, defensant uns valors i maneres de fer en sintonia amb els objectius de FIB Alumni i de la FIB.

Any rere any, la FIB i la seva associació d’antics alumnes, FIB Alumni, saben com n’és d’important reconèixer la tasca de les persones i empreses que s’hagin distingit en l’àmbit de les tecnologies de la informació, defensant uns valors i maneres de fer en sintonia amb els objectius de FIB Alumni i de la FIB.

Enguany l’entitat guanyadora de la Menció Honorífica ha estat la GSMA per l’impuls de les seves iniciatives a Barcelona. En especial, per la celebració anual de Mobile World Congress a la ciutat  des de 2006 i per la tasca feta per -Mobile World Capital Barcelona, que treballa per impulsar la transformació mòbil i digital i la societat, ajudant a millorar la vida de les persones. La Mobile World Capital Barcelona treballa en tres grans àrees principals, l’acceleració de la innovació a través de l’emprenedoria digital; transformació digital de la indústria; i la capacitació de noves generacions, professionals i ciutadans en l’ús de tecnologies digitals. Així mateix, GSMA i Mobile World Capital impulsen conjuntament 4 Years From Now (4YFN), la plataforma de negocis per a la comunitat de start-ups que és present a tots els esdeveniment de Mobile World Congress arreu del món. La Menció ha estat lliurada pel Francesc Torres, rector de la UPC.

El Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró ha estat l’encarregat de lliurar la Menció a la Iniciativa TIC a l’empresa SEAT pels diversos projectes que ha estat impulsant sota l’àrea d’Urban Mobility Concepts orientats a millorar l’eficiència i la sostenibilitat en la mobilitat urbana a través d’Apps. Algunes d'aquestes iniciatives són justmoove, una plataforma agregadora de serveis per a automòbils; Dropitt, un servei d'entrega de compres als maleters en pàrquings; Smart Route Planner, una app de planificació intermodal per facilitar desplaçaments així com un servei de corporate carsharing i ridesharing per a treballadors de SEAT i MetropolisLAB. L'adquisció del servei de carsharing respiro, amb una flota de 160 vehicles, també va encaminada a aquest objectiu.

El Degà de la FIB Josep Fernández ha entregat la Menció FIB a la seva predecessora, la professora Núria Castell Ariño, en reconeixement a la seva trajectòria a la Facultat. Llicenciada en Informàtica de les primeres promocions de la UAB i Doctora per la UPC, Castell ha dedicat part de la seva carrera professional a l’impuls i difusió de l’enginyeria informàtica i a la direcció de la FIB. Com a Vicedegana de Relacions Internacionals (juny 2004 – maig 2010) i després com a Degana de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (juny 2010 - juny 2017) ha dissenyat i dirigit un gran nombre de projectes de recerca, docents i de gènere, posant especial focus en l’apoderament de les enginyeries i despertar vocacions entre les noies per les enginyeries, tant dins la pròpia UPC com en àmbits nacionals i internacionals.

Finalment s’ha premiat Nelio Software amb la Menció Fiberemprenedors, que cada any s’atorga a empreses impulsades per Fibers que hagin impulsat algun projecte empresarial de rellevància.  El premi ha estat entregat per la regidora de Participació i Districtes de l’Ajuntament de Barcelona Gala Pin. Creada l'any 2013 pels fibers i doctors per la UPC David Aguilera, Antonio Villegas i Ruth Raventós, Nelio Software té com un dels seus principals objectius crear productes de software lliure a través de plugins de WordPress que ajuden els clients a millorar les seves webs i treure'n el màxim rendiment en un model de software as service. Nelio Software vol esdevenir una empresa referent com a desenvolupadora de plugins de marketing de WordPress i facilitar l'accés a Wordpress com a plataforma de codi obert per a la creació de pàgines web entre el públic general.