Visita a l'exposició "Ramon Llull i l'«ars combinatoria»"

Esteu aquí

Visita a l'exposició "Ramon Llull i l'«ars combinatoria»"

Body: 

Us portem algunes fotos de la visita i un resum dels aspectes que s'hi van tractar.

El passat dimarts 22 de novembre, vam visitar el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Concretament, per a una visita guiada a l'exposició La màquina de pensar. Ramon Llull i l'«ars combinatoria» exclusiva per als socis de FIB Alumni. Us portem algunes fotos de la visita i un resum dels aspectes que s'hi van tractar.

expo1.JPG

Durant la jornada, es va explorar l'impacte del filòsof Ramon Llull (1232-1316) en les arts, la literatura, la ciència i la tecnologia. L'actualitat d'aquesta figura controvertida, admirada i rebutjada, pren nova significació en l'actual debat sobre els models de transmissió del saber.

 expo2.jpg

El mètode de coneixement inventat per Llull, conegut com Ars combinatoria, representa un complex mecanisme de figures geomètriques i símbols que combinen lletres i conceptes, i s'anuncia com un nou saber amb pretensions universals.

 expo3.jpg

Combinant la documentació històrica i les mirades més recents d'artistes que s'han inspirat en l'obra de Llull, com David Link, Ralf Baecker i Perejaume, l'exposició dóna a conèixer aspectes sorprenents i desconeguts del seu pensament, i proposa entendre l'ars combinatoria com un precedent de les noves tecnologies de la informació.

expo4.JPG