El talent digital al 4t ADNTIC

Esteu aquí

El talent digital al 4t ADNTIC

Body: 

El passat 18 d’abril vàrem celebrar la quarta edició de l’ADNTIC, dedicada al talent digital dels CIOs i dels seus equips. Un debat networking en el context del cicle d’activitats del Club Festibity 23-24, i amb la col·laboració de CIOs.cat.

El vicerector d'Estratègia Digital de la UPC, Àlvar Vinacua, va fer la benvinguda, juntament amb Mireia Ollé, presidenta de FIB Alumni i Luis Miguel Martín, vicepresident CIOS.cat a un acte que es va celebrar a L’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la UPC.

El debat va ser moderat per Mariola Dinarés, periodista, divulgadora i premi #DonaTIC. Per tractar el talent digital des de diferents vessants, hi vàrem tenir representants del món acadèmic, com el Josep Fernandez, professor i actual degà de la FIB, a més dels CIO Marta Marcos (NH Hoteles), Quique Pallarés (Mutual Medica), i el CTO de CIRSA Lluís Guillén. Tots protagonistes de primera mà pel que fa a la gestió de les TIC i del talent TIC. Des de la mirada dels recursos humans, hi va participar la Gina Aran, professora d’ESADE i consultora.

L’economia digital és un dels sectors més dinàmics i en creixement constant aquests darrers anys. Amb dades del 2023, l'ocupació TIC a l’Estat Espanyol va superar, per primera vegada, el milió de llocs de treball. Tot i que encara lluny de les dades europees, és una dada important. En l’àmbit català, segons dades d’ACCIÓ, prop de 190.000 persones formen part de la nostra economia digital a dia d’avui.

Hi ha una gran demanda i la transformació digital està en moviment constant. Per extensió, els professionals que hi treballen. La intel·ligència artificial, la ciberseguretat o l'automatització de processos ja suposen un canvi de paradigma en el mercat laboral i la digitalització empresarial. No tot depèn de la tècnica sinó de com s'aplica i de quin benefici aporta. El talent digital té un component rellevant de coneixement. Però també és adaptació, experiència, formació contínua, lideratge, habilitats personals... I en aquest context, es va parlar de les necessitats dels CIO, dels nous perfils TIC, de com preparar els professionals del futur, de com diferenciar-nos per potenciar la innovació i esdevenir motors de canvi.

El valor dels nous professionals TIC, per tant, haurà d'anar més enllà de la tecnologia i la resolució de problemes tècnics. Es necessita talent diferencial que aporti una mirada més creativa i humana al sector, especialment per a les futures noves professions que, a més, s'hauran d'adaptar a tecnologies encara gairebé inexplorades.

El tancament institucional del 4t ADNTIC el va dur a terme el Secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat de Catalunya, Marc Realp.

 

ADNTIC és un esdeveniment organitzat i promogut pel Club Festibity, projecte de la Facultat d’Informàtica de Barcelona i FIB Alumni, amb la col·laboració de CIOs.cat, que va néixer amb la voluntat de debatre sobre els reptes, dificultats, oportunitats, i reflexionar sobre una temàtica d’interès pels professionals TIC, en aquesta ocasió el talent digital (iTalent).

L’acte va comptar amb els partners del Club Festibity 23-24:

  • PREMIUM: Accenture, Ackcent, IBM, Inetum, NNT Data, Salesforce, T-Systems i IPM (a Ricoh Company).
  • CORPORATE: Aktios, CaixaBank, Capgemini, Carver, Desidedatum, DXC, Econocom, Hewlett Packard, IThinkUPC, Minsait by Indra, NetApp, Seidor i Sopra Steria.
  • Amb la col·laboració del departament de la Presidència amb la secretaria de Polítiques Digitals i l’Ajuntament de Barcelona.

 

Visualitza l'esdeveniment: